5.1.2016

SELKEÄSTI RYHTILIIKKEEN PAIKKA

Kun joulukuisen pimeällä moottoritiellä oivalsin, että hommani oli päässyt pahanpäiväisesti rönsyilemään, johtopäätökseni pystyi olemaan vain: yrittäjäurani ryhtiliikkeen paikka. Aivan ensimmäiseksi minun tulisi kirkastaa itselleni, mistä ydintoiminnassani on kyse ja seuraavaksi esittää se niin yksinkertaisesti, että verkkosivuillani kävijällä olisi edes jonkinasteiset mahdollisuudet siitä kiinnostua.  – Mitä sitä sanotaankaan uudesta vuodesta ja uusista kujeista?

Koska pölyjen pyyhkiminen on aina ollut minulle enemmän kuin vastenmielistä – silitän kyllä erittäin mielelläni kauluspaitoja – päätin tarttu Yrittäjän nahanluonti –muutospyörteessä suoraan isoon luutaan. Sen verran kuitenkin ymmärsin, että maltti olisi nyt valttia ja asian pureksimiseen kannattaisi varata aikaa. Tähän joulun valmistelupuuhat tarjosivatkin kerrassaan oivan mahdollisuuden. (Pienenä kuriositeettinä mainittakoon, että yhtenäkin aamuna olin jo kello 7 leipätaikinaa tekemässä – vaikea muistaa, että sellaista tarmokkuutta olisi aiemmin meidän keittiössä minun toimestani nähty … jaa juu, jos ei oteta lukuun vuosien takaista keittiön desinfiointia yhtenä sunnuntaiaamuna kello 6. Se kyllä on sitten taas ihan oma juttunsa se, eikä liity mitenkään jouluvalmisteluihin saatikka muutospyörteisiin.)

Ensimmäiseksi: Mistä syystä olen jakanut palveluni erikseen yrityksille ja yksityishenkilöille? Ratkaisukeskeinen valmennus kohdistuu aina henkilöön: tuntevaan ja ajattelevaan ihmiseen. Yrityksellä taas tarkoitetaan Tilastokeskuksen määritelmän mukaan yhden tai useamman henkilön yhdessä harjoittamaa taloudellista toimintaa, jolla tähdätään kannattavaan tulokseen eli yritys on oikeudellinen yksikkö. Vaikka yritys itsessään ei ole henkilö, siellä ON henkilöitä. Palveluiden jako yrityksille ja yksityishenkilöille joutaa siis ensimmäiseksi romukoppaan.

Toiseksi ja kolmanneksi: Muutosidättämö ja Toimintasparraamo. Joo, varsin nokkelat ja vekkulit sanat, joskin kysyä sopii, mikä on niiden todellinen anti verkkosivujeni kävijälle. Miten suurelta osin olen naulannut itseni näihin kahteen sanaan jakaessani palvelut yrityksille ja yksityishenkilöille? Tylysti vaan pois kuten myös palveluputiikit. Ratkaisukeskeisessä valmennuksessa valmennettava tuo käsittelyyn oman, sillä hetkellä itselleen merkityksellisen kysymyksensä ja minä valmentajana tuen hänen omistamansa sisällön jalostumista hänen itselleen asettamansa tavoitteen suuntaan. Minulla ei täten ole osaa eikä arpaa käsiteltävän aiheen valintaan: palveluputiikit veks. …. Joskin sitä minun kannattaa ehkä kyllä miettiä, miten tuon esille roolini muiden valmentajien kanssa yhteistyössä toteutettavista valmennuksista.

Lisäksi: Vaikka olen saanut videoistani hyvää palautetta ja pidän niistä itsekin, ne menevät uusiksi. Logosta ja verkkosivujeni visuaalisesta ilmeestä en sen sijaan ihan vielä ole valmis  luopumaan ja myös nykyinen wordpressin teema saa luvan kelvata toistaiseksi – Luoja, taitaa tässä sentään jotain säästyä ison luutani alta. Yrittäjän nahanluonti –muutospyörteessä kun kuitenkin on graafisen ilmeuusistuksen sijaan ensisijaisesti kyse toimintani sisällöllisestä tarkentamisesta, selkeyttämisestä ja yksinkertaistamisesta ja sen uudistuksen esille tuomisesta verkkosivuillani.