2.1.2015

Pala palalta

Mikä on sinulle tyypillisin tapa rakentaa isoa sanotaanko vaikka yli tuhannen palan palapeliä? Mitä teet aivan ensimmäiseksi? Miten etenet? Miten säilytät keskeneräistä palapeliä? Jne.

On hienoa katsoa erilaisia palapelin rakentamistapoja. Jotkut meistä ovat todella systemaattisia: aloittavat kääntämällä kaikki palat kuvapuoli ylöspäin samalla erottelemalla reunapalat erikseen ja  saman sävyiset palat yhteen. Toiset meistä kaatavat palat pussista, nappaavat jonkin mielenkiintoisen palan ja alkavat summamutikassa kokeilla siihen sopivia paloja. Toiset meistä uppoutuvat tuntikausiksi palapelin rakentamiseen ja toiset tuskastuvat tehtävään jo lähes alkumetreillä.

Entäpä jos palapelistä ei ole kuvaa saatavilla? Mitäpä jos palasilla olisikin useita eri vaihtoehtoja liittyä toisiinsa? Entäpä jos palapelistä puuttuvat tyystiin reunapalat tai palapelistä voisikin tulla minkä tahansa muotoinen? Voisiko olla puuttuvia palasia tai voisiko jotkin palat jättää tykkänään käyttämättä? Mistä voisi tietää saaneensa palapelin valmiiksi tai mitä jos koko rakennelma mitätöityisi yön aikana? Onko palapelin rakentaminen itsessään palkitsevaa vai onko tavoitteena saada kuva mahdollisimman nopeasti valmiiksi?

Minkälaisella taktiikalla sinä rakennat oman elämäsi palapeliä?