27.10.2014

Nyt on sen aika! – Business Extra

”Mitäpä tässä turhan päiten hötkyilemään, meillä menee olosuhteisiin nähden vielä ihan kivasti. Kyllä ajat tästä paranevat, kun vaan jokin aika vielä sinnitellään.” STOP TYKKÄNÄÄN.

Siinä vaiheessa, kun yrityksen ponnistelut keskittyvät mukana roikkumiseen, kun keskinkertaisuudesta on tullut tavoiteltavaa ja teoista suurin on odottelu, kaikkien mahdollisten herätyskellojen tulisi rämistä täysillä. Jonkin aika on silloin käsillä!

Yritystä on todella vaikea johtaa vain taustapeileihin vilkuilemalla – ellei sitten ihan oikeasti olla pakittamassa. Katse tulee suunnata joka hetki eteenpäin. Pitää tuulilasi kirkkaana ja puhtaana, jotta edessä oleva tie ja sen haasteet ovat selkeästi nähtävissä. Sivupeilejä tarkkailemalla voi tehdä havaintoja muiden tiellä kulkijoiden toimista. Taustapeiliin vilkaisemalla saa muistutuksen kuljetusta tieosuudesta. Kaikki aistit keskitetään havaintojen tekemiseen liikenteestä, kelistä ja auton kunnosta. Tavoite on selvä: matkan eteneminen.

Joka päivä yrityksissä tehdään lukuisia valintoja ja ratkaisuja, jotka vaikuttavat yrityksen tulevaisuuteen, joko välittömästi tai viiveellä. Jonkin asian tekemättä jättäminenkin on aina valinta. Suurin ero on kuitenkin energiassa: odottelu on passiivista ja tekeminen on aktiivista. Huonoistakin päätöksistä saa aina kokemuksia, kun sen sijaan päättämättömyydestä seuraa yleensä vain turhanpäiväistä jossittelua.

Minkä aika teidän yrityksessänne nyt siis olisi?